KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Zasady naboru

SZANOWNY RODZICU / OPIEKUNIE PRAWNY

  1. Do klasy I w roku szkolnym 2018/19 przyjmowane są:
    • dzieci 7-letnie (rocznik 2011), które nie rozpoczęły w roku szkolnym 2017/2018  spełniania obowiązku szkolnego
    • na wniosek rodziców naukę w szkole podstawowej może także rozpocząć dziecko, które w 2018 roku kończy 6 lat, jeżeli korzystało z wychowania przedszkolnego  w roku szkolnym 2017/2018 lub posiada opinię o możliwości rozpoczęcia nauki w szkole podstawowej, wydaną przez poradnię psychologiczno-pedagogiczną.
  2. Zapisy dzieci do  klasy pierwszej odbywają się codziennie  od poniedziałku do  piątku w  sekretariacie szkoły w godzinach od 7.30 do 15.30.
  3. Nabór kandydatów do Szkoły  odbywa się w formie pisemnej.
  4. Termin składania dokumentów od  01 marca  2018 r. do  30  marca  2018 r.
  5. Rodzice/opiekunowie prawni dzieci  zamieszkałych w obwodzie Szkoły Podstawowej im. Janusza Korczaka w Kleszczowie składają KARTY ZGŁOSZENIA
  6. Rodzice/opiekunowie prawni dzieci spoza obwodu Szkoły  składają KARTY ZGŁOSZENIA I WNIOSKI można pobrać ze strony internetowej Szkoły spkleszczow.pl  bądź bezpośrednio z placówki Szkoły (Sekretariat Szkoły).
  7. Dzieci zamieszkałe w obwodzie Szkoły przyjmowane są do  Szkoły z urzędu ( Karta zgłoszenia).
  8. Dzieci zamieszkałe poza obwodem Szkoły będą mogły  być przyjęte do  Szkoły po przeprowadzeniu  postępowania rekrutacyjnego i pod warunkiem, że Szkoła będzie nadal dysponowała wolnymi miejscami. 
  9. Postępowanie rekrutacyjne przeprowadza Komisja Rekrutacyjna.
  10. Więcej informacji odnośnie naboru, przebiegu postępowania rekrutacyjnego znajduje się na stronie internetowej spkleszczow.pl
Podmiot udostępniający informację:
Szkoła Podstawowa im.Janusza Korczaka w Kleszczowie
data: 25-09-2018
wytworzył: Justyna Klimczyk
data: 25-09-2018
data: 25-09-2018
Dziennik zmian strony

Wszystkie wersje tej strony:

W celu uzyskania dostępu do wersji archiwalnej strony skontaktuj się z redaktorem.

  • 16-04-2015 - Uwzględnienie wytycznych WCAG 2.0
  • 04-03-2012 - Edycja treści

Statystyka odsłon tej strony:

Łączna liczba odsłon wszystkich wersji tej strony: 638